Defragmentare

Cu siguranta stiti ca defragmentarea discului fix este o piesa de baza pentru a mentine in forma Windows Vista sau Windows XP. Ceea ce multi nu stiu insa este ca e posibil ca folosindu-se de anumite programe si trucuri sa obtineti o defragmentare mult mai rapida si de calitate tinand cont ca defragmentarea e recomandat sa fie facuta odata pe saptamana.

Iata in cele ce urmeaza cateva trucurii care sa faca din defragmentare o operatie cat mai putin stresanta.

1. Folositi in locul programului prezent de default in Windows, un software gratuit precum Auslogic Disk Defrag, Defraggler sau PowerDefragmenter.

2. Inainte de a incepe cu operatia de defragmentare stergeti toate fisierele temporare din Windows cu un program gratuit de tip CCleaner.

3. Tot inainte de a incepe defragmentarea stergeti in mod individual cacheul si cronologia fiecarui browser instalat in calculator

4. Asigurati-va ca nu aveti depozitat in Recycle bin nici un fisier(daca exista stergeti-le)

5. Dizabilitati Windows pagefile.Acest fisier de regula nu poate fi defragmentat de catre obisnuitele programe de defragmentare.Eliminarea pagefile va elibera spatiu pe harddisk si va face defragmentarea mai eficienta.Pentru a dizabilita page file mergeti in Control Panel> System>Advanced. In tab-ul Performance click pe Settings dupa care click iar pe tab-ul Advanced si in cele din urma click pe Change din sectiunea Virtual Memory. Acum selecteaza “No paging file“.(aceasta procedura e valabila pentru Windows XP)

6. Dizabilitati functia de hibernare.Este vorba despre fisierul hiberfil.sys marimea acestuia este egala cu cea a memorie RAM si este folosita pentru a stoca datele din calculator atunci cand acesta este trimis in hibernare. Pentru a elimina hiberfil.sys mergeti in Control Panel>Power Options>Hibernate si debifeaza “Enable Hibernation“.

7. Eliberati cat mai mult harddisk-ul eliminand fisiere care nu va mai intereseaza (de exemplu filme care le-ati vazut, muzica care nu o mai ascultati, etc)

8. Folositi un program gratuit de tipul PageDefrag pentru a defragmenta Pagefile(inainte de a fi utilizat)

Acestea fiind scrise, va urez defragmentare eficienta si rapida !!!

Niciun comentariu: